Teksti: Outi Myllymäki  |  Kuvat: Arkkitehdit Siistonen Oy, Maija-Liisa Laitila ja Outi Myllymäki

Yhdessä isommaksi

Kurikan Kampus kokoaa toisen asteen opiskelijat monien mahdollisuuksien ympäristöön.

Iso koulu tarjoaa paremmat mahdollisuudet.

Tammikuussa 2019 Kurikassa toimii kolmen jalkapallokentän kokoinen kampus, jossa 800 opiskelijaa kouluttautuu tulevaisuuden tekijöiksi. Sedu Kurikan ja Kurikan lukion yhteinen toimintaympäristö laajentaa opiskelijoiden mahdollisuuksia valita itselleen mielekkäimmät oppimispolut.

Tulevan kampuksen väki oli alkuvuodesta Seinäjoella Opinlakeus-messuilla omalla osastollaan. Mukana oli myös opiskelijoita, jotka saavat viimeistellä koulutuksensa uudessa miljöössä.

Lukiossa opiskeleva Oona Köykkä uskoo, että kampuksen myötä opiskeluolosuhteet paranevat entisestään. Hänestä on hienoa, että lukiolaisten ja sedulaisten maailmat yhdistyvät.

– Toivottavasti kampus tuo uusia kasvoja myös muualta kuin Kurikasta, hän lisää.

Myös talonrakennustekniikkaa Sedussa opiskeleva Jere Koskela pitää muutosta hyvänä.

– Iso koulu tarjoaa paremmat mahdollisuudet.

Elena Mikkilä, Jere Koskela, Oona Köykkä ja Marika Mäenpää odottavat innolla Kurikan Kampuksen valmistumista. He uskovat, että uudet tilat tuovat lisää oppilaita myös muualta kuin Kurikasta.

Tapahtumatuotannon
osaamiskeskus

Opinlakeus-messuilla esittelijöinä toimineet opot Heli Stenius ja Timo Vainionpää odottavat uudelta kampukselta paljon. Syntyy synergiaetua, kun Kurikkaan siirtyy Sedun Jurvan ja Kauhajoen sekä osa Ilmajoen koulutuksesta.

– Sinne tulevat kaikki koulutuslinjat, joita tarvitaan tapahtumien tuottamiseen aina graafisesta suunnittelusta ensiaputaitoisiin lähihoitajiin. Kampus tuottaa tietoa, taitoa, tapahtumia ja tulevaisuutta, Sedun opona toimiva Vainionpää linjaa.

Lukion opo Stenius näkee, että toisen asteen koulutuksen keskittäminen yhteen tekee hyvää kurikkalaisille nuorille. Se vähentää kahtiajakoa ammattikoululaisten ja lukiolaisten kesken.

Samalla vahvistuu mahdollisuus kaksoistutkintojen suorittamiseen.

– Tärkeä juttu on asuntola, joka rakennetaan kampuksen viereen. Hienoa, että kaupunki investoi myös opiskelijoiden asumiseen, se tuo tänne ulkopaikkakuntalaisia.

– Asuntola on tarpeellinen myös heille, jotka asuvat kauempana kuntakeskuksista, Stenius lisää.

 

Kurikan kampuksen seinät ovat jo pystyssä. Rakennus valmistuu vuoteen 2019 mennessä.