Kuva Kurikan Kampuksen ruokalasta.
Teksti: Emilia Nivukoski  |  Kuvat: Maija-Liisa Laitila

Kampuksen keittiölle kiitosta ja kisamenestystä

Kohta tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Kurikan Kampus avasi ovensa. Kampuksen opiskelijaravintolassa arki on lähtenyt sujumaan – ja kehujakin on tullut. Nyt keittiötiimi on saanut myös valtakunnallista tunnustusta, sillä Kampuksen kokki Kirsi Mäkynen on ehdolla PRO-tunnustuspalkinnon saajaksi.

Työ Kampuksen keittiötiimissä on monipuolista: opiskelijaruokailun lisäksi tiimi pyörittää kahviota, josta oppilaat, henkilökunta ja Kampuksen vierailijat voivat ostaa virvokkeita ja välipalaa.

”Parasta Kampuksella työskentelemisessä on asiakaspalvelu sekä työn vaihtelevuus. Aamulla ensimmäisenä tullaan kyselemään aamukahveja, ja sitten alkaakin lounasrytinä. Lisäksi Kampuksella järjestetään tapahtumia, joihin saamme tehdä tilaustarjoiluja”, kertoo Kampuksen kokki Kirsi Mäkynen.

Parasta Kampuksella työskentelemisessä on asiakaspalvelu sekä työn vaihtelevuus.

Kampuksen keittiötiimi onkin tyytyväinen eläväiseen työympäristöönsä ja työnsä monipuolisuuteen. Kehuja on satanut myös takaisinpäin hyvästä asiakaspalvelusta ja maukkaasta ruoasta. ”Mielestäni Kampuksen hyvän ruoan salaisuus on hyvät kokit Tiina ja Sarika, jotka osaavat maustaa”, pohtii Mäkynen.

Kuvassa ruokapalveluesimies Tanja Ojaniemi, kokki Kirsi Mäkynen ja puhtaus- ja ruokapalveluiden palvelupäällikkö Maarit Annala.

”Myös hyvät raaka-aineet ja esillepano vaikuttavat”, puhtaus- ja ruokapalveluiden palvelupäällikkö Maarit Annala täydentää.

Kampuksen ruokapalveluesimiehellä Tanja Ojaniemellä on mielessä vielä yksi Kampuksen valttikortti: ”Runsas salaattipöytä ja kasvisruokavaihtoehdot lisäävät tyytyväisyyttä.”

Näkyvyyttä Kampukselle kisamenestyksen myötä

Keittiötiimi saa tänä vuonna myös valtakunnallista näkyvyyttä, sillä Kampuksen kokki Kirsi Mäkynen on ehdolla PRO-tunnustuspalkinnon saajaksi. PRO on tunnustuspalkinto hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattilaisille.

”PRO-gaala on ravintola-alan Oscar-gaala”, puhtaus- ja ruokapalveluiden palvelupäällikkö Maarit Annala tähdentää. ”Kisan tiukan esiseulan läpi finaaliin päässeet ovat niin kovatasoisia ammattilaisia, että jokainen heistä on jo voittaja.”

Kisan tiukan esiseulan läpi finaaliin päässeet ovat niin kovatasoisia ammattilaisia, että jokainen heistä on jo voittaja.

PRO-tunnustuksia jaetaan 15 eri sarjassa, joista jokaiseen on valittu kolme finalistia. Kirsi on mukana Ammattikeittiön työntekijä -sarjassa.

Ilmoittautuminen kilpailuun alkoi alkusyksystä. Kilpailun alkuvaiheessa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat saivat ehdottaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattilaisia PRO-tunnustuksen saajaksi.

Aluksi vaatimatonta Mäkystä täytyi suostutella lähtemään kisaan mukaan. ”Lopulta päätin lähteä mukaan, koska jos ei itse arvosta omaa osamistaan ja ammattiaan, miten kukaan muukaan voisi arvostaa”, Mäkynen kertoo. ”Tahdon olla mukana näyttämässä, että myös julkisella puolella tehdään monelaista, ei vain ravintolamaailmassa.”

Jos ei itse arvosta omaa osamistaan ja ammattiaan, miten kukaan muukaan voisi arvostaa.

Maarit Annalan mukaan ilmiannoissa oli helppo tuoda ilmi Kirsin vahvuudet. ”Kirsin parhaita puolia on tapa liikkua sujuvasti paikasta toiseen tekemättä itsestään numeroa. Työnsä lomassa hän hoitaa vielä muutaman siihen päälle: pyyhkäisee pöydän ja tarjoaa asiakkaalle porkkanakakkua. Kirsin välitön ja aito ystävällisyys välittyy myös asiakkaille. Lisäksi Kirsi näkee aina asioiden positiivisen puolen”, Annala tiivistää.

”Kirsi on ihana työkaveri. Hän ajattelee aina ensin muita ja sitten vasta itseään”, hehkuttaa Kampuksen ruokapalveluesimies Tanja Ojaniemi. ”Meillä on Kampuksella muutenkin ihana työporukka.”

Mäkynen on otettu finaalipaikastaan. ”Finaalipaikka tuntuu uskomattomalta.”

PRO-voittajaksi yleisön kommenttien pohjalta

Kirsi Mäkynen on iloinen finaalipaikastaan.

PRO2020-finalistit julkaistiin maanantaina 2.12.2019. Tuomarit valitsivat finaaliin kolme ehdokasta äänimäärän ja perustelujen pohjalta.

Kuka tahansa voi kannustaa 15.12.2019 saakka omaa suosikkiaan ja perustella, miksi juuri tämän finalistin tulisi voittaa. Kannustaminen tapahtuu osoitteessa www.propalkinnot.fi/finalistit.

Tuomarit huomioivat kommentit valitessaan voittajia. Voittajat julkaistaan 30.1.2020 Helsingissä Finlandia-talossa järjestettävässä PRO-gaalassa.

Lisätietoa PRO-tunnustuspalkinnosta.