Kesäsomettajat

Kesäsomettajilta vinkkejä kivaan kesätekemiseen

Mitä tapahtuu Kurikan kesässä? Erilaisista tapahtumista, kiinnostavista paikoista, hauskoista harrastuksista, tuntemattomista helmistä sekä paikallisista ihmisistä ja ilmiöistä kertovat kaupungin Facebook- ja Instagram-kanavilla kesäsomettajat Jenni Laurila ja Helmiina Hyvärinen.

Kesäsomettajat aloittivat työnsä kesäkuun alussa. Helmiina jatkaa heinäkuun loppuun asti ja Jenni elokuun puoliväliin. – Viime vuonna kesäsomettajat saivat tosi hyvää palautetta, joten ehdottomasti haluttiin jatkaa, kun kuntalaiset tykkäsivät, vs. tiedottaja Emilia Nivukoski kertoo.

– Viime vuonna tapahtumat olivat keskiössä, mutta nyt ne ovat pääosin peruuntuneet koronan takia. Nyt jos koska tarvitaan ideointiapua ja kivaa kesätekemistä.

Kesäsomettajat antavat vinkkejä sekä paikkakuntalaisille että matkailijoille. Tavoitteena on myös tutustuttaa kuntalaisia yhä paremmin laajan Kurikan eri alueisiin ja niiden erikoisuuksiin.

Kesäsomettajat antavat vinkkejä sekä paikkakuntalaisille että matkailijoille.

Yrittäjänä toimiva Jenni Laurila tekee normaalisti Storyteller-neuleita ja yrityksille kuosisuunnittelua.
– Koronan takia kaikki on seis, joten somettaminen tuo lisäohjelmaa kesäksi, kun äitiyslomakin juuri loppui, hän sanoo.

Kesäsomettajana häntä kiinnostaisivat erityisesti harvinaisemmat kohteet.
– Niitä voi olla vaikea löytää, sillä monissa paikoissa ei ole esimerkiksi nettisivuja. Kurikassa on mielenkiintoisia kohteita, joissa en ole käynyt ollenkaan tai ainakaan pitkään aikaan.

Kurikassa kasvanut Helmiina Hyvärinen on asunut ulkomailla ja viettää nyt kesän Kurikassa.
– Ihanaa, että pystyn olla Kurikassa ja näyttää paikkoja muillekin. Minulle on tärkeää olla luonnon lähellä ja ihailla alkavan kesän kauneutta, hän hymyilee.

– Kuvaan muutenkin freelancerina, ja on kiva tuoda Kurikka esille sen kautta, mikä on minun vahvuuteni. Ihmiset ja tarinat kuvien myötä ovat asia, joka kiinnostaa.

Kesäsomettajana Helmiinaa kiinnostaa varsinkin kulttuuri ja taide.

Molemmat kesäsomettajat kulkevat kohteiden ja ilmiöiden perässä ympäri Kurikkaa.

– Mitään aluejakoa ei tehty, vaan kohteet ja aiheet saa jakaa oman mielenkiinnon mukaan. Toivomme myös, että kurikkalaiset vinkkaisivat paikkoja, harrastuksia, ilmiöitä ja henkilöitä, joihin kesäsomettajat voisivat tulla tutustumaan, Emilia Nivukoski toivoo.

Vinkkejä voi antaa kaupungin somekanavissa tai osoitteessa www.kurikka.fi/kesasomettajat olevan ohjeen mukaan. Sekä Jenni että Helmiina toivovat vinkkejä eri tahoilta ja kaiken ikäisiltä.

Vinkkejä voi antaa kaupungin somekanavissa tai osoitteessa www.kurikka.fi/kesasomettajat.

Poikkeusvuosi on nostanut kotiseutumatkailun trendiksi.

– Kotiseudun helmet jäävät usein kokematta, kun ajatellaan, että niitä voi mennä katsomaan koska vaan. Helposti jää sitten kokonaan menemättä, Jenni miettii.

– Koronan myötä monella on elämä rauhoittunut ja on huomattu, ettei tarvitse lähteä kauas. Hyvä kun meitä on kaksi, niin tulee vähän eri näkökulmaa, Helmiina lisää.