Haku Päällä -festareilla rokattiin ja rakastettii

Teksti: Haku Päällä -organisaatio  |  Kuvat: Haku Päällä -organisaatio

Tänä vuonna Haku Päällä -festareita aurinkoisessa säässä Kurikassa. Esiintymässä olivat mm. Paula Koivuniemi, Happoradio, Jukka Poika ja Mikko Harju. Viikonlopun kokonaiskävijämäärä oli noin 4000 henkeä. Kokonaiskävijämäärään lasketaan molempien iltojen kävijät sekä oheisohjelmiin osallistuneet. Perjantain kävijämäärä oli noin 900 ja lauantaina 1200.

 Meidän festareilla on ollut aina niin, että lauantai on suositumpi päivä. Tänä vuonna erityisesti Paula Koivuniemi sai porukan liikkeelle, toteaa Haku Päällä ry:n toiminnanjohtaja Jemina Ala-Harja

Oheisohjelmatkin onnistuivat hyvin, sillä kaikkiin saatiin mukavasti osallistujia. Suosittuja tapahtumia olivat Lasten POPPI festarit sekä Popkanteletar Ida Elinan konsertti Kurikan kirkossa. Ilmainen lastentapahtuma houkutteli paikalle huikeat 700 kävijää ja Ida Elinaa kuuntelemassa oli noin 200 henkeä.

Aamun karheaa karaokea käytiin laulamassa tasaiseen tahtiin ja Kurikan kultakurkku -kisa ratkottiin 12 kisaajan kesken. Mielikuvituksellisesti tuunattuja rakkauren kulukupelejä nähtiin torilla parisenkymmnetä kappaletta.

Oheisohjelmissa tavoitteena on, että jokaiselle olisi jotakin, Ala-Harja toteaa.

Tämän vuoden festivaalin teemana oli yksinäisyyden vähentäminen edes yhden viikonlopun ajaksi.

 Halusimme kannustaa ihmisiä tutustumaan uusiin ihmisiin festareilla sekä kokoontumaan yhteen vanhojen ystävien kanssa. Ennen festareita totesimme, että jos festareillamme syntyy edes yksi uusi ystävyyssuhde, olemme onnistuneet teemassamme.

Uusiin tuttavuuksiin tutustuttiin pikadeiteillä ja Amorin alueella. Pikadeiteillä oli kymmeniä osallistujia, ja huhujen mukaan jotkut sinkut olisivat löytäneet toisensa pikadeiteiltä. Amorin apulaisiilla piti kiirettä läpi viikonlopun, kun he kuuntelivat ihmisten tarinoita ja auttoivat jäänsärkemisessä.

 

 

Livekohtaamisille on selkeästi yhä edelleen kysyntää! Ylipäätään tunnelmaa ja järjestelyitä on kehuttu artisteja myöten, iloitsee Ala-Harja.