Teksti: Apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukko  |  Kuvat: Asu&Elä -organisaatio

Asu & Elä -tapahtuma järjestetään tänä vuonna 11. kerran ja tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa Kurikan tapahtumien joukossa. Jälleen kerran kurikkalaiset asukkaat ja toimijat avaavat itselleen tärkeiden paikkojen ovia meidän kaikkien nähtäviksi. Viime vuonna tapahtumassa oli kaikkien aikojen kävijäennätys, kun eri kohteissa ja lähtöpisteillä vieraili noin 10 000 kävijää. Toivottavasti taas tuhannet ihmiset lähtevät kiertämään kohteita, sillä teitä varten näitä tapahtumia järjestetään.

Tänä vuonna Asu&Elä kohteita on 13 kappaletta. Kohteista 7 on Kurikan alueella, 6 ent. Jalasjärven alueella. Kurikan kohteet ovat perinteisesti näytillä lauantaina ja Jalasjärven sunnuntaina. Valtava kiitos kaikille kohteille, sillä ilman teitä tämän tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista.

Samaan aikaan Asu & Elä –tapahtuman kanssa on Kurikan liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoimen järjestämä Harrasta Hirviästi -harrastustapahtuma. Tapahtuma on perjantaina 6.9. klo 17.00-19.30 Jurvassa. Tapahtumapaikkana toimii Jurvan urheilukenttä ja –halli. Lauantaina 7.9. tapahtuma on lähtöpisteellä Kurikan Kampuksen sisäpihalla klo 10.00-14.00 ja sunnuntaina 8.9. lähtöpisteellä Jalasjärvellä entisen JAKK:n pihalla klo 10.00-14.00. Harrasta Hirviästi -harrastustapahtumassa voi tutustua kurikkalaisten urheiluseurojen ja järjestöjen harrastusmahdollisuuksiin.

Kiitos kuuluu yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistavat Asu & Elä -tapahtuman toteuttamisen. Ilman heidän mukanaoloa ei tällaisia tapahtumia kannattaisi järjestää. Kiitos kuuluu myös Asu & Elä –työryhmälle ja kaupungin tekniselle toimelle, jotka ovat taas melkein vuoden paiskineet töitä onnistuneen tapahtuman aikaansaamiseksi.  Lähtöpisteillä Kurikan kaupungin osastolla on jaossa 1000 kappaletta (500kpl/lähtöpiste) Kurikka-sporttikasseja. Tervetuloa noutamaan omasi sekä kysymään tai antamaan palautetta kaupungin toiminnoista.

Uusi Kampus, jossa lauantain lähtöpiste sijaitsee, on heti osoittanut vetovoimansa. Kampuksella opiskelee tällä hetkellä noin 750 lukion ja toisen asteen opiskelijaa. Kaikki koulutusalat lisäsivät opiskelijamääriä ja Kurikan vuokra-asuntomarkkinat ovat piristyneet.

Tänä vuonna Kurikan kaupunki järjestää tonttihuutokaupan, joka on avoinna 2.-21.9. Huutokaupattavana on 38 omakotitalotonttia eri puolilta Kurikkaa. Tonttien lähtöhinnat ovat 1 euro. Tontit sekä tarkemmat huutokauppaa koskevat ehdot mm. rakentamisvelvoitteesta löytyvät osoitteesta www.huutokaupat.com. Nyt ei ole rakentaminen kiinni maan hinnasta!

Verkossa käytävän tonttihuutokaupan lisäksi lauantaina Kampuksen lähtöpisteellä paikan päällä järjestetään huutokauppa, jossa on myynnissä tontti viihtyisältä Riuhdankallion alueelta.  Tontin lähtöhinta on 1€ ja minimikorotus 50€. Lisätietoa kohteesta tästä linkistä  Tässä tulevalle rakentajalle upea mahdollisuus saada huipputontti halpaan hintaan!

 

Käy tutustumassa myös alla oleviin Asu&Elä -tapahtuman yhteistyökumppaneihin: 

Kurikan Keilahalli Oy
Pohjantähti
Thermopolis Oy
Pohjanmaan Jässi-jätevesihanke
Pytinkikeittiöt
Hirsiveisto Erkki Paananen Tmi
Kurikan nuorten työpajat
Kurikan Yrittäjät ry
Kurikan Invalidit ry
Leader Suupohja
Kurikan Kampus
Kurikan lukio
Botniaringin moottorirata
Villa APR
PRT Testirata Oy
Jalastuuli
Notariaattipalvelu Kaarle Veijalainen Oy
Kiinteistö Oy Jalasjärven Vuokratalot
Kino Jalasjärvi
Leader Liiveri
Oma Säästöpankki Jalasjärven konttori
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, Jalasjärvi
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa, Kurikka
Turvaässät Ky
Jalasjärvi-Seura ry
Kurikka-Seura ry
Ravintola-Hotelli Jalaskievari Oy
Työmies Anttila Ky
Metsänhoitoyhdistys Lakeus
ArvokasArki Oy
Zico´s
Green Connect Oy
Juustoportti
Hankkija Oy Jalasjärvi
Rakennuspalvelu Tomi Saarinen
Oy West Mills Ab Ltd
Yrjö Latva-Luopa Oy
Hotel Kurikka
Halpa-Halli
SOmap Oy
Latvalan Puutarha
Rakennus & Maalaus á la Hakala Oy
ViherHietikko Oy
Kroppani Oy
Jätehuolto P. Keski-Jyrä Ky
Kurikan Raudoituspalvelu Oy
Kurikan seurakunta
Ojaniemi Oy
Remontti- ja rakennuspalvelu Juveliini Ky
LVI-Asennus Ala-Lipasti Oy
LVI-Asennus P.Launo Oy
KK-Sisustus Oy
K-market Kimara
Antun Putki Oy
Eepee
Kurikan Värttinä ry/Hoitokoti Wanha Värttinä
Väripiirto Oy
K-Supermarket Kurikka
Kurikan Konttori Oy
Lennol Oy
T Mäkilaine Oy
Putki- ja Hitsauspalvelu Markku Rantamäki Oy
LVI-Kannonlahti Oy
Autohuolto Pertti Mäkelä Oy
Matti Saarnio Oy/K-Rauta Jalasjärvi
Kurikan Rakennusmaalaus Ky