Teksti: Outi Myllymäki  |  Kuvat: Tuukka Kiviranta

Kurikan kampuksen asuntola vie kohti huippua

Rakmecon Oy rakentaa elinvoimaisia maamerkkejä Kurikkaan.

Rakennusyrittäjät Marko Hietikko ja Janne Hoppendorff ovat ylpeitä siitä, että Rakmecon Oy saa jättää jälkensä kurikkalaiseen maisemaan. Ensimmäinen maamerkki on Luovan päiväkoti, joka valmistui koulun naapuriin heinäkuussa 2017. Siellä on päiväkotipaikkoja kahdelle lapsiryhmälle.

– Tunnen ylpeyttä joka päivä, kun haen lastani sieltä hoidosta. On hienoa, että päättäjät luottivat nuoriin yrittäjiin ja saimme näyttää kykymme tuossa urakassa, Hietikko toteaa.

Miehet aloittivat opiskelun rakennusmestariksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa vuonna 2011. Aikaisemmin samassa työpaikassa Kauhajoella työskennelleillä kaveruksilla oli yhteinen haave yrittäjyydestä. Se toteutui vuonna 2015.

Rakennusalalla elettiin tuolloin taantumaa, ja ensimmäisen urakan perään oli matkustettava töihin Härmään saakka. Pikkuhiljaa urakoita tuli myös lähempää kotia.

– Lähetin noin 40 tarjousta eli ihan helpolla emme alkuun päässet. Usko omaan tekemiseen vei eteenpäin, Hoppendorff muistelee.

Tällä hetkellä Rakmecon urakoi Kurikan kampuksen asuntolaa, jossa tulee kolmeen kerrokseen yhteensä 36 huoneistoa. Asuinpaikkoja ensi marraskuussa valmistuvassa talossa on noin 60 opiskelijalle.

Laadulla hallittua kasvua

Rakmeconin toiminta-ajatuksena on, että kaikki perustuu laatuun. Työn jäljen on oltava joka päivä laadukasta ja kestävää.

– Teemme laadukkaasti ja kasvamme hallitusti, Hoppendorff linjaa.

Yhteinen yritys on ollut toimitusjohtaja Hietikon ja hallituksen puheenjohtaja Hoppendorffin mukaan onnistunut ratkaisu. Vastuualueet ovat selkeät, mikä helpottaa työnjakoa.

– Minä hoidan hallinnon ja käytännön toimet. Janne toimii vastaavana mestarina työmaalla ja tekee tarjouslaskentaa, Hietikko selvittää.

Kumpikin korostaa keskinäistä luottamusta, sen on pelattava sataprosenttisesti. Hoppendorff kehuu yhtiökumppaniaan tyypiksi, joka menee vaikka läpi harmaan kiven. Hietikko kiittelee kaverin tapaa ajatella asiat perinpohjin, ennen kuin ryhtyy toimeen. Se tuo lisää varmuutta.

Rakennusalalla on nyt mukavasti nostetta, johon Rakmecon on valmis vastaamaan.

– Tähtäin on asetettava riittävän korkealle. Tavoitteena on, että olemme vielä joskus valtakunnallinen rakennusalan toimija, Hietikko lisää.