Teksti: Päivi Rantamäki  |  Kuvat: Kurikkalan Setlementti ry.

Kurikkalan Setlementti Ry / Kurikan kansalaisopisto mukana Asu&Elä -lähtöpisteillä 7.-8.9.

Mikä on yrityksenne päätoimiala ja mitä yrityksenne tekee?
Kansalaisopisto tarjoaa vapaan sivistystyön opinto- ja harrastusmahdollisuuksia 11 eri alalla käden taidoista liikuntaan, musiikkiin ja muotoiluun. Vuosittain kursseja järjestetään noin 550 ja toimintaa on koko Kurikan alueella noin 120 eri toimipaikassa.


Kerro lyhyesti yrityksesi historiasta
Kurikan kansalaisopisto on vuodesta 1965 lähtien toiminut vapaan sivistystyön oppilaitos, jota ylläpitää Kurikkalan Setlementti ry. Opistotoiminnan ytimessä ovat alusta alkaen olleet puutyöt ja muut kädentaidot sekä kotitalous, samoin liikunta. Ensimmäisenä toimintavuonna opiskelijoita oli 249 Kurikan alueella, nyt koko uuden Kurikan alueella opiskelijoita on vuosittain yli 6500. Nyt käynnistyy 55. toimintavuosi.

Millainen Kurikka on yrittäjälle?
Kurikassa toimii kunnallisen kansalaisopiston sijaan yksityinen, yhdistyksen ylläpitämä kansalaisopisto. Yhteistyö kaupungin, muiden julkisen sektorin toimijoiden sekä tarvittaessa yritysten ja yhdistysten kanssa on sujunut vuosikymmenten varrella hyvin. Tulevina vuosina, kun väestöennusteet pelottelevat Kurikkaakin, yhdessä toimiminen on entistä tärkeämpää.

Millainen Kurikka on mielestäsi asua ja elää?
Kurikka on hyvä ja rauhallinen paikka asua ja elää. Tärkeää jatkossakin on, että Kurikasta löytyy työpaikkoja ja että täältä löytyy myös elävää kulttuuria ja mahdollisuuksia harrastaa. Sivukylien kuihtuminen askarruttaa ja sen kautta pitkät välimatkat sivukyliltä. Opiston tavoitteena on säilyttää vapaan sivistystyön palvelut kylillä, lähellä!

Onko yritykselläsi vielä jotain mitä haluaisitte kurikkalaisille kertoa?
Kurikan kansalaisopiston arvoissa on määritelty, että opisto haluaa olla lähellä ja tavoitettava, siis toimia myös kylillä. Yhdessä työtä tehden voimme jatkossakin varmistaa sen, että löydämme sopivia opettajia, tiloja ja opiskelijoita myös kylille.

 

Lisätietoja Kurikan kansalaisopiston toiminnasta: www.kurikanopisto.fi