Teksti: Jari Isohella

Elinvoimalautakunta aloitti työnsä

Kurikassa aikaisemmin toimineen elinkeinojaoston tilalle päätettiin 2018 alkaen perustaa elinvoimalautakunta. Lautakunnalla on oma budjetti ja se on muutenkin hieman voimakkaampi toimija kuin kaupunginhallituksen alainen jaosto.

Lautakunta on tätä kirjoitettaessa kokoontunut kolmesti, tarkoituksena on pitää kokoukset noin kuukauden välein. Elinvoimalautakunnan jäseniksi saatiin monipuolinen edustus Kurikan eri puolilta sekä myös eri ammattiryhmistä. Jo nyt olen huomannut, että lautakunnassa jokainen suhtautuu pestiinsä innostuneena ja kehittämisideoita pursuten.

Vaikka Kurikassa moni asia on hyvin, riittää lautakunnalla tehtävää yllin kyllin. Muuttotappion kääntäminen edes siedettäväksi on lautakunnan tärkein tehtävä, ja keinoja siihen mietitään kuumeisesti. Yhtä vastausta siihen ei ole, vaan väestökehitys on monien asioiden summa. Työpaikat, ajanmukaisten vuokra- ja omistusasuntojen saatavuus, keskustaajamien viihtyisyys, harrastusmahdollisuudet, kulkuyhteydet… Listaa voisi jatkaa vielä pidempäänkin.

Tärkeä, ellei tärkein asia on kuitenkin meidän kaikkien kurikkalaisten yhteinen tahto ja halu. Itse kukin voimme toimia positiivisen viestin lähettiläinä. Meillähän on niin moni asia paremmin kuin naapureilla: kolme vireää kaupunkikeskusta (Kurikka, Jalasjärvi, Jurva), osakevarallisuus, tyypillisestä eteläpohjalaisesta maisemasta poikkeava kumpuileva luonto kallioineen ja kanjoneineen, oikea leveä Kyrönjoki, lähes 2000 vireää yritystä, erinomainen ja edullinen tonttitarjonta, loistavat harrastusmahdollisuudet, uusi Kampus, uusi Magneetti Kolmostien kupeessa… Kun tuomme sitä joka tilanteessa esiin, pyörähtää iso pyörä taas oikeaan suuntaan. Positiivisella imagolla on ihmeellinen voima. Kurikka on oikeasti elinvoimainen ja mukava maalaiskaupunki!