Teksti: Annika Ylihärsilä

Kaksoistutkinto saman katon alla

Jo ennen kuin aloitin kaksoistutkinnon Kurikan lukiossa ja Sedun sisustusalalla syksyllä, otin vastaan pestin Kurikan Kampuksen toisena somelähettiläänä viime keväänä. Somelähettiläänä päivitän uuden kampuksen sosiaalisen median tilejä ja kerron opiskelusta kaksoistutkintolaisena.

 

Lukio-opiskelu eroaa yläasteesta siinä mielessä, että mikäli kursseista haluaa päästä läpi, on tehtävä töitä niiden eteen. Ammattikoulussa opiskelu taas on enemmän luovaa käsillä tekemistä, missä pääsee toteuttamaan itseään.

Pidän siitä, että opiskelu on monipuolista ja vaihtelevaa. Olen kuullut paljon, että kaksoistutkinnossa on liikaa suoritettavaa, mutta rohkenen olla eri mieltä. Opintoni ovat enemmän ammattikoulupainotteisia, enkä koe, että läksyvuorikaan olisi liian suuri.

Sisustus- ja restaurointialojen sekä turvallisuus-, LVI- ja puualojen opintoja suoritetaan jo uuden kampuksen yhteyteen remontoidussa siivessä. Siellä meillä on hienot uudet tilat, joissa on hyvä työskennellä. Vielä vuoden loppuun asti kuljen kampuksen ja Kurikan lukion väliä, mutta kun lukio-opinnotkin siirtyvät tänne, kaksoistutkinnon suorittaminen onnistuu saman katon alla.

Uuden kampuksen tilat ovat isot, avarat ja ennen kaikkea upeat. Moderni ulkoasu lisää varmasti monen opiskeluviihtyvyyttä, kun opinnot kampuksella alkavat.