Kaupunginjohtajan joulutervehdys

Vuosi 2020 alkaa tulla päätökseen. Kurikan kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa pysähtyi ennen joulunviettoon siirtymistä muistelemaan mennyttä vuotta sekä pohtimaan tulevan vuoden näkymiä.

Takanamme on vuosi, joka muistetaan varmasti pitkään. Kukapa olisi uskonut, että joudumme tällä vuosisadalla poikkeusoloihin. Koronavirus on tuonut monien elämään paljon huolta, yksinäisyyttä ja turvattomuutta. Kuluneen vuoden aikana meiltä kaikilta on vaadittu valtavasti sopeutumiskykyä, luovuutta ja yhteistyötä.

Tämä vuosi on kuitenkin osoittanut, että yhdessä voimme kääntää odottamattomatkin haasteet mahdollisuuksiksi.

Pienet eleet ja avun tarjoaminen tuovat toivoa. Pidetään huolta itsestämme ja tehdään hyvää toisillemme. Ei jätetä ketään yksin.

Kurikkalaiset ovat noudattaneet annettuja suosituksia erittäin tunnollisesti, lämmin kiitos siitä. Etenkin riskiryhmien suojelemiseksi on tärkeää noudattaa edelleen annettuja suosituksia, huolehtia turvaväleistä ja hygieniasta sekä käyttää kasvomaskia, kunnes saamme riittävän rokotesuojan.

Vuoteen 2020 on mahtunut myös paljon positiivisia asioita.

Jalasjärven yläasteen ja Kurikan uuden alakoulun rakennushankkeet ovat edenneet suunnitellusti, Jurvan pump track -rata ja kiipeilypuisto valmistuivat syksyllä ja useammassa kuituverkkohankkeessa on siirrytty valokuidun rakennusvaiheeseen. KurikkaLive toi vapaa-aikatoimen palvelut ihmisten kotisohville, kesäsomettajat muistuttivat meitä alueemme upeista kohteista ja aktiviteeteista ja Nuorisopassi-sovellus otettiin käyttöön.

PLU ry valitsi Kurikan vuoden 2019 Kunnon kunnaksi ja syyskuussa paljastettu Juha Mieto -veistos sekä samana viikonloppuna järjestetyt maastojuoksun SM-kilpailut toivat paljon positiivista näkyvyyttä Kurikalle.

Tässä oli vasta muutama esimerkki viime vuonna tapahtuneista hyvistä asioista. Haastan Sinut miettimään kolme positiivista asiaa vuodelta 2020.

Haluan kiittää Teitä kaikkia kuntalaisia, yrityksiä ja järjestöjä kuluneesta vuodesta.

Lämpimät kiitokset myös Kurikan kaupungin sitoutuneelle ja ahkeralle henkilöstölle, joka on joustanut, taipunut ja palvellut kuntalaisia vaikeassakin tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla.

Vuoteen 2021 voimme lähteä toiveikkain mielin. Jos vuosi 2020 oli se vuosi, jona koronavirus valtasi koko maailman, vuosi 2021 jää toivottavasti historiaan vuotena, jolloin virus voitettiin.

Toivottavasti pysymme kaikki terveinä.

Rauhallista joulunaikaa sekä onnellista ja turvallista uutta vuotta 2021!

 

Anna-Kaisa Pusa
Kaupunginjohtaja