Teksti: Sami Kiukkonen

Kurikan Kampus – ideointirattaat pyörivät

Kurikan Kampus valmistuu ajallaan marraskuun loppuun mennessä, kalustus ja muutto alkavat viimeistään joulukuulla.

Kiinteistöosakeyhtiö Kurikan Kampus päätti 6. helmikuuta muodostaa Kampuksen toimintojen kehittämiseksi johtoryhmän, joka keskittyy muuhun kuin varsinaisen opetustoiminnan kehittämiseen. Päätehtävänä on laatia Kurikan Kampuksen strategia ja sen pohjalta saada kiinteistön toiminnot luontevasti liikkeelle heti rakennuksen ovien avauduttua. Strategian lähtökohtana on, että Kampus palvelee pääkäyttötarkoitustaan (toisen asteen opinnot) sekä antaa monipuolisen näyttämön tapahtumille ja toiminnoille. Allekirjoittanut on mukana johtoryhmässä pohtimassa suuntaviivoja, jotka vievät kohti Suomen parasta toisen asteen Kampusta. Tavoitteet olkoot korkealla!

Kaupungin vielä luonnosvaiheessa olevassa strategissa visioidaan, että Kurikka on paras ja rohkein maaseutukaupunki vuonna 2025. Rohkeudelle on tilausta, kun mietitään ja suunnitellaan Kampukselle monipuolisia toimintoja. Mikä on esimerkiksi se uusi toimintakulttuuri, jossa toisen asteen koulutus ja työelämä pelaavat palloa luontevasti samaan maaliin? Voisiko kummiyritystoiminta paikallisten yritysten kanssa luoda opiskelijalle suhteita, jotka tuovat hänet samoihin yrityksiin myös korkeakouluopintojen työharjoitteluissa. Työharjoittelut ovat tunnetusti erinomainen väylä yrittäjille hankkia uusia tekijöitä ja osaajia.

Kampuksen upeat ja monitoimiset tilat tuovat kurikkalaisille yhdistyksille ja seuroille lisämahdollisuuksia järjestää toimintojaan. Paikalliset, maakunnalliset, valtakunnalliset ja erityisesti kansainväliset tapahtumat saavat nykyaikaiset tilamahdollisuudet käyttöönsä. Kampus toimikoon piristysruiskeena Kurikan elinvoimaisuuden kehittämisessä.

Näistä asioista ja monista muista toivottavasti keskustelemme isolla porukalla Hotel Kurikassa tiistaina 5. kesäkuuta kello 18 alkaen. Ottakaa ideoiden ja kommenttien suhteen rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.  Yritysten, yhdistysten ja seurojen edustajat voivat ilmoittautua sähköisesti ideointitilaisuuteen tämän linkin kautta: https://www.webropolsurveys.com/S/CAB4FD8DAD353662.par